RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 1BM
打印 上一主題 下一主題
收起左側

大家有無試過玩完RC但遇上阻路

關閉 [複製鏈接]
alchian 發表於 2019-9-30 15:42:51 來自手機 | 只看該作者
1BM 發表於 2019-9-30 15:37
無所謂架, 如果我隔離屋係黑衣暴徒 , 絕對支持警察咁做啦 , 我最多應警方要求,  暫時離開屋企一陣 , 方便 ...

哦,咁希望佢哋唔會好似831太子嗰班速龍咁,
連你都打埋。
你額頭唔會寫住支持警察幾個字㗎,自己睇路。
alchian 發表於 2019-9-30 15:48:59 來自手機 | 只看該作者
1BM 發表於 2019-9-30 15:30
你見唔到暴徒四處破壞  , 黑衣圍毆不同政見市民咩?
邊個係話事人 ? 五大訴求, 缺一不可 ? 大L晒呀! 要脅 ...

阿伯, 睇你語無倫次,其實你中學畢業未呀?

乜你哋呢種人,唔係一向都好崇拜有錢佬同埋權威嘅咩?

睇下李嘉誠點樣講? 又睇下啲大律師出嚟遊行點樣表達意見 抗議香港法治已死?

同埋你仲未答我一樣嘢
你自己本人同屋企人,有起咩事上嚟 係咪願意 身先士卒 返大陸審先

行埋一邊啦, 未來係屬於而家班後生㗎
 樓主| 1BM 發表於 2019-9-30 15:49:55 | 只看該作者
alchian 發表於 2019-9-30 15:24
你講緊嘅國際標準係中國,北韓定伊拉克呀?

咁希望有一日 警察喺你屋企門口放tear gas喇,

樓主| 1BM 發表於 2019-9-30 15:52:47 | 只看該作者
alchian 發表於 2019-9-30 15:48
阿伯, 睇你語無倫次,其實你中學畢業未呀?

乜你哋呢種人,唔係一向都好崇拜有錢佬同埋權威嘅咩?

我願意移民上大陸  ,  留返個破爛香港比你班傻佬慢慢等2047^^
 樓主| 1BM 發表於 2019-9-30 15:54:09 | 只看該作者
alchian 發表於 2019-9-30 15:42
連你都打埋。
你額頭唔會寫住支持警察幾個字㗎,自己睇路。 ...

我日日著住件支持林鄭Tee出街 ,  順便報警你對我作出恐嚇
alchian 發表於 2019-9-30 15:58:52 來自手機 | 只看該作者
1BM 發表於 2019-9-30 15:49
你係咩國家血統人先? 唔好同我講你揸住 BNO 就當自己係英國人血統 , 揸住加拿大護照就當自己係加拿大血統 ...

其實你呢個邏輯好有問題,
出生同埋血統個人冇得選擇, 點解唔認命就要自殺投胎?
點解要盲目支持自己嘅血統國家? 新加坡、甚至 印尼同埋馬拉 好多人都係華人血統㗎喎,咁新加坡人又係中國人?

你呢種邏輯思維正正就係嗰啲大陸憤青嗰種
你咁愛國,其實國歌第一句都有得唱啦

起來,不願做奴隸的人們呀
清朝推翻明潮, 共和推翻滿清,唔見你出嚟怪佢唔愛國既?
 樓主| 1BM 發表於 2019-9-30 15:59:37 | 只看該作者
alchian 發表於 2019-9-30 15:42
連你都打埋。
你額頭唔會寫住支持警察幾個字㗎,自己睇路。 ...

知你班黑衣搞亂香港目的係想推跌樓市 , 哈哈^^就算樓衣照現時再插一半又如何 ! 你地買得起咩
發窮惡破壞死物你地就叻 , 破壞港鐵已經夠賤啦 , 港鐵多次加開特別班車接走你這個暴徒 , 你居然恩將仇報 , 你話你幾賤 , 李嘉誠幫你求情 , 你又搞人地集團 , 何其賤中之賤 !!
 樓主| 1BM 發表於 2019-9-30 16:03:21 | 只看該作者
alchian 發表於 2019-9-30 15:58
點解要盲目支持自己嘅 ...

我唔同你 , 我唔係姓賴 , 你命賤 , 我命好 , 你仇警係你自由 ,  我尊敬警察係我自由 , 家陣係迷因為立場不同 , 你計劃要殺死我?
 樓主| 1BM 發表於 2019-9-30 16:08:29 | 只看該作者
alchian 發表於 2019-9-30 15:58
點解要盲目支持自己嘅 ...

你身為示威暴徒反修例 , 對異見者就殺 , 這叫自由民主?
點解唔用道理說服我? 要用恐嚇 , 或者我會被你的說話感動呢 , 但而家我好驚 , 我會保留追究權力 , 你的一句: 叫我睇路 <<<<<好明顯係黑社會慣常用到的恐嚇代語
 樓主| 1BM 發表於 2019-9-30 16:10:32 | 只看該作者
alchian 發表於 2019-9-30 15:20
政府暴政是因,
阻塞道路是果。
如果第一日,100萬人超和平遊行之後,林鄭就即刻宣布撤回,咁就話啫。

日日出街發洩緊情緒 , 破壞公物 , 四處縱火, 圍毆市民......係你地黑衣暴徒所為
alchian 發表於 2019-9-30 16:12:10 來自手機 | 只看該作者
1BM 發表於 2019-9-30 15:54
我日日著住件支持林鄭Tee出街 ,  順便報警你對我作出恐嚇

你真係傻傻哋呀奴才,你當林鄭係習近平呀?

而家班警察應該比一般市民更加唔妥林鄭, 呢件事佢哋都知自己俾人擺上枱,只係唔好彩 大家坐埋同一條沉船,想割蓆都冇得割。

你話移民,咁快啲返上去大灣區飲大頭奶粉養老啦,香港唔適合你。不過上面無公屋喎,你有無幾百萬人仔買樓呀廢老?哈哈
phariseelee 發表於 2019-9-30 16:16:12 | 只看該作者
師兄們請留一片淨土
alchian 發表於 2019-9-30 16:21:29 來自手機 | 只看該作者
1BM 發表於 2019-9-30 16:08
你身為示威暴徒反修例 , 對異見者就殺 , 這叫自由民主?
點解唔用道理說服我? 要用恐嚇 , 或者我會被你的 ...

我諗有正常閱讀能力嘅人都應該睇得出邊個係講緊道理,邊個係 亂咁扣帽子謾罵緊。

我層樓都就嚟供完, 即確樓價同成交係跌咗,
不過我同 好多人都唔會怪示威者,因為有 好多嘢,包括你口中講緊嘅自由,都比錢嚟得重要。

唔好咁激動,因住爆血管呀。同埋都係嗰句,小心睇路,因住踩到催淚彈殼仆親啊。
 樓主| 1BM 發表於 2019-9-30 16:25:12 | 只看該作者
alchian 發表於 2019-9-30 16:12
你真係傻傻哋呀奴才,你當林鄭係習近平呀?

而家班警察應該比一般市民更加唔妥林鄭, 呢件事佢哋都知自 ...

alchian 發表於 2019-9-30 16:27:33 來自手機 | 只看該作者
睇你打字同講嘢嘅表達能力, 話自己30歲真係搵鬼信
 樓主| 1BM 發表於 2019-9-30 16:28:58 | 只看該作者
alchian 發表於 2019-9-30 16:21
我諗有正常閱讀能力嘅人都應該睇得出邊個係講緊道理,邊個係 亂咁扣帽子謾罵緊。

我層樓都就嚟供完, 即 ...

樓主| 1BM 發表於 2019-9-30 16:31:54 | 只看該作者
alchian 發表於 2019-9-30 16:27

樓主| 1BM 發表於 2019-9-30 16:38:42 | 只看該作者
alchian 發表於 2019-9-30 16:27

你繼續做收費暴徒 , 我繼續支持警察執法 , 這就是自由香港 , 人人有權表達自己立場
 樓主| 1BM 發表於 2019-9-30 16:41:38 | 只看該作者
alchian 發表於 2019-9-30 16:21

我層樓都就嚟供完, 即 ...

洗唔洗我幫你供? 江湖救急無所謂
AMAT 發表於 2019-9-30 16:55:07 | 只看該作者
1BM 發表於 2019-9-30 15:59
知你班黑衣搞亂香港目的係想推跌樓市 , 哈哈^^就算樓衣照現時再插一半又如何 ! 你地買得起咩
發窮惡 ...

其實呢到大家有冇出去示威你都仲未知,你就話定人地"你班黑衣"

其實你都先入為主晒大家必然係示威果班嚟。

我唔講因唔因果,我淨係講個FACT,就係示威人仕根本就唔會搞啲途人,呢個係FACT嚟。消防要過,救護要過,人地開晒路,呢啲都係FACT。
但警察要打同捉示威者,就封晒路,射催淚彈,打人......仲封埋地鐵。

我就唔知係邊個搞到你返唔到屋企喇。
示威者封唔到地鐵囉。

其實如果你呢種諗返,話返上大陸冇問題嘅,咁咪返上去住囉,享受下佢地啲毒奶,毒豬,毒疫苗。
香港呢啲爛攤香港人自然會收拾。

其實你開個POST都係想搵人支持下你取下暖,大家明白嘅。
不過都係建議你去微博到取暖適合啲。