RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 1BM
打印 上一主題 下一主題
收起左側

大家有無試過玩完RC但遇上阻路

關閉 [複製鏈接]
emax430 發表於 2019-11-10 15:26:22 來自手機 | 只看該作者
AMAT 發表於 2019-11-10 14:59
坦白講,行得正企得正,驚乜。

害人之心不可有
防人之心不可無
AMAT 發表於 2019-11-10 15:35:27 來自手機 | 只看該作者
emax430 發表於 2019-11-10 15:26
害人之心不可有
防人之心不可無

防人之心就幾時都有。

小人要做啲乜係小人嘅事,點解要為呢啲小人行為而唔去做正確嘅事?

為呢啲小人嘅行為而唔去做正確嘅事,驚咗佢,咁咪正正做咗佢想做嘅事結果。
novafans 發表於 2019-11-10 15:42:07 | 只看該作者
AMAT!原本我好欣賞你開個討論區,大家玩車仔可以分享、交流,直至有一次我朋友同你講,玩車仔唔好講政治啦,比大家清靜吓啦,全冇惡意的說話,竟換來你一句"收皮啦",你係連最基本的尊重與禮貌也沒有,先不講立場,你認為恰當嗎?如果你連别人不同意見也包容不了,請你不要講什麼民主、自由,真正圍爐取暖嘅其實係你自己!
emax430 發表於 2019-11-10 15:46:28 來自手機 | 只看該作者
AMAT 發表於 2019-11-10 15:35
防人之心就幾時都有。

小人要做啲乜係小人嘅事,點解要為呢啲小人行為而唔去做正確嘅事?

今時今日,有些事正確與否有時好難講。
emax430 發表於 2019-11-10 15:55:55 來自手機 | 只看該作者
我唔認識樓主1B
emax430 發表於 2019-11-10 15:59:44 來自手機 | 只看該作者
我唔認識樓主1BM。不過,版主講到言論自由。想問問版主是否仍然把1BM滅聲?
AMAT 發表於 2019-11-10 16:01:39 來自手機 | 只看該作者
novafans 發表於 2019-11-10 15:42
AMAT!原本我好欣賞你開個討論區,大家玩車仔可以分享、交流,直至有一次我朋友同你講,玩車仔唔好講政治 ...

我諗你如果搵到我有覆過閣下“收皮”,我非常建議你貼出嚟。

我一則唔鍾意講粗口,二則唔鍾意回覆版友用呢啲說話。

所以如果你搵到一個我覆過你叫你“收皮”,就真係請你print出嚟,表起佢。

本人身邊大把黃藍朋友,就算政見不同,從不會惡言指責,大家只會以理服人,講fact,而唔係侮辱對方。

所以,好大機會你係認錯人,因為我真係好少用收皮一字,更甚對一啲唔識嘅人用。
車仔明 發表於 2019-11-10 16:03:43 | 只看該作者
novafans 發表於 2019-11-10 15:42
AMAT!原本我好欣賞你開個討論區,大家玩車仔可以分享、交流,直至有一次我朋友同你講,玩車仔唔好講政治 ...

正義的聲音
AMAT 發表於 2019-11-10 16:08:12 來自手機 | 只看該作者
emax430 發表於 2019-11-10 15:59
我唔認識樓主1BM。不過,版主講到言論自由。想問問版主是否仍然把1BM滅聲? ...

其實版規有寫住唔應侮辱人地。

即係佢侮辱版主呢,其實做得一個host,預咗,年中俾人問候唔少。

我對任何一方言論都算係咁,唔會用非人化呢類標籤。但如果去到一個侮辱人地屋企人,呢啲已經唔係一個討論,過咗版規可容許範圍。

佢出得果個video,去一啲無關地方作不實嘅指稱,禁止佢討論已經好俾面。

AMAT 發表於 2019-11-10 16:11:15 來自手機 | 只看該作者
車仔明 發表於 2019-11-10 16:03
正義的聲音

我地從來都冇話唔俾講。

如果唔俾,相信閣下都不能發言。

有關人仕被禁言係因為佢話人地屋企人從事性工作。呢啲係過晒火架喇。

如果呢啲咁嘅發言係正義,就真係好懷疑咩叫做是非黑白。
AMAT 發表於 2019-11-10 16:18:02 來自手機 | 只看該作者
工房其實有功能可以check到晒版友發言同邊個覆乜,一搵就搵到。

我就真係唔會覆人“收皮”。
車仔明 發表於 2019-11-10 16:34:15 | 只看該作者
GigaRacer 發表於 2019-10-2 13:03
另一邊先講話玩RC嘅人老餅,圈子細。有返咁大個人,反中反上腦,但為什麼又在推大陸遙控器、大陸車呢? 重 ...

我玩RC日子少 , 對1BM師兄不太熟悉 , 不過都有印象睇過佢在其他post的回應 , 覺得佢唔係差 , 講野幾有理 , 相信認識1BM的人心中有數
novafans 發表於 2019-11-10 16:45:18 | 只看該作者
AMAT 發表於 2019-11-10 16:18
工房其實有功能可以check到晒版友發言同邊個覆乜,一搵就搵到。

我就真係唔會覆人“收皮”。 ...

sorry!我真的找不到,可能真係我記錯,但係我有同朋友whatsapp講件事,因為感覺你實在太沒禮貌,反而係朋友叫我算吧!而那人必定是你!
AMAT 發表於 2019-11-10 16:55:32 | 只看該作者
novafans 發表於 2019-11-10 16:45
sorry!我真的找不到,可能真係我記錯,但係我有同朋友whatsapp講件事,因為感覺你實在太沒禮貌,反而 ...

你記錯,但你又認為我一定講過,咁你覺得係我問題,定係閣下問題呢?

唔好講朋友,我對住唔識嘅人,包括版友,我都唔會對佢地講一句粗口,因為講粗口只係代表一個人無理據,詞窮。
收皮,又作收貔,係賭檔術語,咩人會講大家清楚。唔好講我會叫朋友收皮,對一個唔識嘅人更加唔會講。

希望你搞清楚閣下記憶,先對本人作出指責。
AMAT 發表於 2019-11-10 17:02:29 | 只看該作者
車仔明 發表於 2019-11-10 16:34
我玩RC日子少 , 對1BM師兄不太熟悉 , 不過都有印象睇過佢在其他post的回應 , 覺得佢唔係差 , 講野幾有理  ...

有關人仕平時為人點呢,呢個我就冇乜興趣討論喇,亦都冇興趣去理解。等如我唔會去深究每一個版友平時為人生活係點,工房有上萬個版友。

但去到話人地屋企提供性服務呢,呢個就佢自己親手打字打出嚟,唔係人屈佢,有晒RECORD喇。
novafans 發表於 2019-11-10 17:14:12 來自手機 | 只看該作者
AMAT 發表於 2019-11-10 16:55
你記錯,但你又認為我一定講過,咁你覺得係我問題,定係閣下問題呢?

唔好講朋友,我對住唔識嘅人,包括 ...

既然我找不到,我也承認我可能記錯,第一句已經sorry,但whatsapp有記錄同朋友的對話,對你指責是有事實根據,在這裏講也還你清白,我想講嘅係,你做版主,開個討論區,每人也有發表自己意見權利,你認為自己做正確的事,但有人唔認為,何必要不禮貌對待他人?咁樣漸漸你就會偏頗、對別人政治審查!
novafans 發表於 2019-11-10 17:22:08 | 只看該作者
我只係替我朋友不值,也可惜變成這樣,其實真係可以講吓車仔嘢,唔好真係覺得你不找政治,政治也找上你,好了不再講了!
AMAT 發表於 2019-11-10 17:24:27 | 只看該作者
novafans 發表於 2019-11-10 17:14
既然我找不到,我也承認我可能記錯,第一句已經sorry,但whatsapp有記錄同朋友的對話,對你指責是有事實 ...

首先,你睇晒成個討論先,我點樣對人唔禮貌先?
粗口一句都冇。我就以事論事,將唔同嘅FACT擺出嚟,俾大家去睇,去分析。
不過本人就俾人問候咗屋企人喇。

你有朋友WHATSAPP對話,不如你又講下,邊年邊日我咁話過你?我搵返果日討論出嚟同你對質下。
而事實上我係真係唔會叫人收皮,完全唔係本人平時會用嘅詞彙。

其實到到今日,你係咪仲係覺得係因為政見問題唔俾佢講?

emax430 發表於 2019-11-10 17:31:40 來自手機 | 只看該作者
我覺得唔講粗口,唔等於有禮貌,但講粗口,實在令人討厭。
AMAT 發表於 2019-11-10 17:33:37 | 只看該作者
emax430 發表於 2019-11-10 17:31
我覺得唔講粗口,唔等於有禮貌,但講粗口,實在令人討厭。

呢句說話,我同意。