RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 1BM
打印 上一主題 下一主題
收起左側

大家有無試過玩完RC但遇上阻路

關閉 [複製鏈接]
AMAT 發表於 2019-9-30 20:03:16 來自手機 | 只看該作者
alchian 發表於 2019-9-30 19:36
講咗咁耐,
原來只係啲食上一代嘅二世祖。

其實係網上話自己係二世祖有乜意義呢?

你話勁到好似PYC或ACO有地開個車場咁就話佢威唧。同人講話去渡船街玩,去球場玩,連俾錢入車場都唔係。

唔知佢威乜。

阿爺俾咁多錢車都冇部要俾人阻住。
住元朗呀,入TRC玩飽佢囉,點解要去渡船街唧。
TRC玩車,何來有事。再唔係就入ACO,再唔係去PYC,不知幾安全。仲有JV邊到有示威過,完全冇影響。

所以啲人堅係奇鬼怪。

講出嚟咪盞俾人笑。

alchian 發表於 2019-9-30 21:14:19 來自手機 | 只看該作者
AMAT 發表於 2019-9-30 20:03
其實係網上話自己係二世祖有乜意義呢?

你話勁到好似PYC或ACO有地開個車場咁就話佢威唧。同人講話去渡船 ...

都係板主心水清。

總有啲人鍾意吹水, 睇佢講野啲用字,話咩咩人地命賤,嘩我心諗我死鬼阿嫲先會講呢啲字, 你試下同而家啲後生咁講根本唔知你講乜。

字裏行間加上認為有錢唔使做就好自豪嘅價值觀,已經好明顯係啲五六十嘅廢老, 仲夠膽死話自己30歲。

你試下問下而家反啲後生想要啲咩,重視啲咩。
我相信佢哋尊重一個 搵最低工資但會講人話嘅人,應該會多過呢種有錢嘅廢老。

以前好多人話香港人拜金, 雖然都真係,不過有底線。見到 唔啱嘅嘢都指鹿為馬,幾有錢都冇用。 更何況 根據條友仔講嘅故事 啲錢都唔係自己搵, 如果你話白手興家賺到好多我都仲對佢有幾分敬佩。呢啲社會垃圾,一定會落地獄。
AMAT 發表於 2019-9-30 22:05:07 來自手機 | 只看該作者
alchian 發表於 2019-9-30 21:14
都係板主心水清。

總有啲人鍾意吹水, 睇佢講野啲用字,話咩咩人地命賤,嘩我心諗我死鬼阿嫲先會講呢啲 ...

通常晒命自己有錢嘅都係……

因為冇錢會俾人睇唔起,所以就要話自己有錢,希望人地覺得自己威。

邊啲有錢呢?我有時入去PYC,幾個阿叔揸林寶法拉利嚟玩車,仲要自定車牌,買M17覺得唔夠快又走去買過支,架架都Xray。

我唔知去渡船街玩,係幾有錢。

當然唔係話去渡船街玩唔好,我都會去下,重點係咁多不滿又話返唔到屋企唔見佢去車場玩。玩飄移嘅,pyc有室內,trc又有,仲開得夜過油麻地。

反正係,話自己好有錢,但好露底。

其實玩遙控車入面好多低調富豪,有上市公司老董上咗岸唔駛做,有開公司開到上市俾人收購唔駛做……果啲人從來都唔會周圍同人講自己幾有錢。

係車場,技術先見真章,話之你天王老子定深黃深藍。
alchian 發表於 2019-9-30 23:09:48 來自手機 | 只看該作者
AMAT 發表於 2019-9-30 22:05
通常晒命自己有錢嘅都係……

因為冇錢會俾人睇唔起,所以就要話自己有錢,希望人地覺得自己威。

哈哈,不過 講開又講 始終會有人覺得RC係有錢就贏嘅玩意
(即係話用錢買到最高級嘅車同設備 電變摩打
就可以行得快)

不過當然大家都知道要贏係要係靠手指啦
但係始終都好似 「有錢唔係萬能, 冇錢就萬萬不能」嘅道理
如果冇咩錢升級裝備,真係幾難贏, 甚至可能連參賽資格都唔符合

我有時 都會睇啲鬼佬遙控車論壇
我發覺 好似英國同美國都有啲白豬級嘅比賽
仲要只係玩TT
真係唔係鬥快係鬥手指

香港好似講緊stock class都係17.5 (唔知係咪因為sponsor問題)
講真都要幾百蚊買電變摩打, 尤其是學生真係幾難負擔

如果學界賽可以玩白豬TT
千幾蚊已經好夠入門啦,
應該可以吸引多啲後生仔玩

AMAT 發表於 2019-9-30 23:55:01 來自手機 | 只看該作者
alchian 發表於 2019-9-30 23:09
哈哈,不過 講開又講 始終會有人覺得RC係有錢就贏嘅玩意
(即係話用錢買到最高級嘅車同設備 電變摩打
就可 ...

香港玩白豬賽事,應該都冇。
田宮杯都好似係無刷。

好似咋吓。
受到警告 66#
ICY 發表於 2019-10-1 18:24:50 | 只看該作者
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
AMAT 發表於 2019-10-1 19:23:17 | 只看該作者
唔好發表一啲仇恨言論。

討論時事可以,但注意用字,唔好用一啲製造仇恨字眼。
tophand88999 發表於 2019-10-1 22:38:57 | 只看該作者

玩車嘅地方,玩咩政治,刪帖啦, 版主
ICY 發表於 2019-10-2 00:38:34 | 只看該作者
AMAT 發表於 2019-10-1 19:23
唔好發表一啲仇恨言論。

討論時事可以,但注意用字,唔好用一啲製造仇恨字眼。 ...

下我識好少字咋喎,我無義務因為你唔鐘意我隻字去查字典架喎,你唔鐘意果個字眼你咪*左佢但你成個帖隱蔽左不如叫amat論壇啦,要實名驗證,係你老友先比註冊,出帖要你審批丫
ICY 發表於 2019-10-2 00:41:58 | 只看該作者
AMAT 發表於 2019-9-30 23:55
香港玩白豬賽事,應該都冇。
田宮杯都好似係無刷。

熱到無心情睇既話就r多d朋友幫你霸個冷氣位吧,supertruck係torque tune的
GigaRacer 發表於 2019-10-2 05:40:24 來自手機 | 只看該作者

版主在FB話什麼玩車也要講政治。但係立場不同就被你打壓。咁你同D打市民嘅暴徒有什麼分別?

GigaRacer 發表於 2019-10-2 05:43:56 來自手機 | 只看該作者
GigaRacer 發表於 2019-10-2 05:55:27 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖
yatfan 發表於 2019-10-2 07:07:53 來自手機 | 只看該作者
版主就是有權力和義務維持討論區的秩序, 當然要出聲啦
GigaRacer 發表於 2019-10-2 07:38:07 來自手機 | 只看該作者
出聲 or 滅聲?
tophand88999 發表於 2019-10-2 10:09:41 | 只看該作者
版主就是有權力和義務維持討論區的秩序, 當然要出聲。不過冇警告下滅左聲。

警察就是有權力和義務維持社會秩序, 警告無效,當然要動武啦。不過佢地真有發出警告。

emax430 發表於 2019-10-2 10:32:31 來自手機 | 只看該作者
這個是吹水區,當然可以講政治啦!除非版主唔比!
gos 發表於 2019-10-2 10:39:45 來自手機 | 只看該作者
各人有不同立場, 討論下就算, 免傷和氣
GigaRacer 發表於 2019-10-2 11:16:24 | 只看該作者
身為版主,成日單單打打,什麼政府剷左個RC場,什麼玩完車被警察拉....
一時又話人二世祖。不中立都不在話下,乜表達意見要講身世架?

ICY 發表於 2019-10-2 11:57:35 | 只看該作者
個標題係有無試過玩rc被阻
我作為一個正常人既思維做正常人會做既野,講出
‘唔會明知有xx都出去比佢阻,但有因為有xx而取消左車局/無出去襟鐘仔’
留言被隱蔽了,算啦除左做壇主跟尾狗外無得出聲架啦,不過佢在明我在暗無所謂啦,係人都知佢係邊個,多d出黎星星杯做笑話囉