RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 1BM
收起左側

大家有無試過玩完RC但遇上阻路

關閉 [複製鏈接]
tc3driver 發表於 2019-10-2 12:54:52 | 顯示全部樓層
其實大家玩車地方,不宜談論政治,因為永遠無結果,只會傷感情,希望版主能保持中立
GigaRacer 發表於 2019-10-2 13:03:39 來自手機 | 顯示全部樓層
另一邊先講話玩RC嘅人老餅,圈子細。有返咁大個人,反中反上腦,但為什麼又在推大陸遙控器、大陸車呢? 重話「有人唔怕政府,所以爭取到公共車場」我又唔覺去政府和平爭取會怕。相反地面對暴徒就真係怕喇!
AMAT 發表於 2019-10-2 15:04:32 | 顯示全部樓層
其實我係果個POST講得好清楚,可以講時事,但唔好用一啲侮辱或非人化字眼。

唔識中文字,睇唔明中文,就建議返去查下字典。

另外田宮盃笑唔笑話,跑得快又話人出術,跑得慢又話人地好出嚟玩。
講呢啲說話出嚟,其實唔代表你有見地,只係比人話你連一個比賽入面咩叫做體育精神都唔識。

知我係邊個咁又點?笑完咁又點?我又唔會少忽肉,又唔會少咗錢。
講得唔好聽,呢個論壇都係由俾你所謂笑緊嘅人搞出嚟。
笑人又要係人地到玩,其實邊個值得俾人笑呢?

當今時今日遙控商家話遙控車事業難做,有個傻仔出錢出力出時間去幫遙控業界做下嘢。
你做到咩?
AMAT 發表於 2019-10-2 15:08:36 | 顯示全部樓層
GigaRacer 發表於 2019-10-2 13:03
另一邊先講話玩RC嘅人老餅,圈子細。有返咁大個人,反中反上腦,但為什麼又在推大陸遙控器、大陸車呢? 重 ...

其實今時今日好多人都仲係分唔清咩係國家,政權同人民。

唔支持政府乜等同於唔支持人民咩?

算啦,我都廢事同一啲太過狹義思考嘅人講太多。

tc3driver 發表於 2019-10-2 19:36:12 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2019-10-2 15:08
其實今時今日好多人都仲係分唔清咩係國家,政權同人民。

唔支持政府乜等同於唔支持人民咩?

板主發表這些言論帶有挑釁性言詞,除時引起不必要駡戰,希望版主留意
emax430 發表於 2019-10-2 20:04:32 來自手機 | 顯示全部樓層
江山易改,品性難移。
GigaRacer 發表於 2019-10-2 23:08:55 來自手機 | 顯示全部樓層
講到自己出錢出力,其實是否見到人地大家的XX做到有咁多贊助,自己明明早過佢做,又有個網站,所以忽然又活躍返呢?  現在同你講國家人民咩?犯法暴動呀!影響民生呀! 至於反政府果D,有D人又特別XX的:住公屋,教師,公務員。住政府的,出政府糧,正式食碗面XXX的反骨仔。  聽聞版主用呀婆名攞到公屋住。又是教師。子女是否讀官津校?得!明曬,係嘅,我太過狹義思考。唔識有技巧地攞公屋,做教師...
AMAT 發表於 2019-10-2 23:21:25 | 顯示全部樓層
GigaRacer 發表於 2019-10-2 23:08
講到自己出錢出力,其實是否見到人地大家的XX做到有咁多贊助,自己明明早過佢做,又有個網站,所以忽然又活 ...

你又知邊個打邊個冇贊助?
ANYWAY,LET SEE WHO CAN LAST LONGER~

另,關於有一啲資料,錯晒~
唔好聽咁多流料啦~
AMAT 發表於 2019-10-2 23:30:05 | 顯示全部樓層

搞次比賽又有車殼又工具又有成架車,又有充電機,連3D PRINTER同專業級繪圖軟件都有。
真係好少贊助,好慘。

有贊助我地又送晒出去~自己都冇乜留幾個,慘~

自己受個人贊助啲電變摩打....電變都六七隻,摩打成十幾隻......
贊助商仲冇要求要贏到車先有,有新出就寄嚟.....搞到我都唔好意思。

唔知人地真實背景,唔係真係知,就唔好走出嚟亂講嘢出醜。
唔係晒命,係糾正返一啲人錯誤嘅講法唧。

搞網唔係為有人贊助,自己家陣冇錢玩咩?

講埋你知,本人唔係住公屋,本人由細到大到宜家都唔係住公屋。
本人唔係教師,冇出過政府糧。
都唔知邊到收啲完全錯晒嘅資料返嚟。
本人阿婆阿嫲都死咗好多年喇,唔好攞人地啲阿婆阿嫲嚟講。

仲有,人地有人地做,我地有我地自己做。同人地邊個邊個係無關。

仲有,不嬲對像唔同,市場唔得,講嘅都唔同,點解要攞嚟比較。
大家都係想推廣遙控車。

仲有,遙控工房唔係靠做網站拍片搵食,開始係咁,宜家都係咁。

送上最後一句說話。
好心啦,好記唔記,仲要記啲錯嘅資料。
等如有版友得罪我呀,我都唔會記住佢啲嘢啦,我有時間我去記我自己啲嘢好過啦。
講得唔好聽呀,轉頭我都唔記邊個打邊個啦,又唔係咩重要人物。

車仔明 發表於 2019-10-3 18:28:28 | 顯示全部樓層
GigaRacer 發表於 2019-10-2 13:03
另一邊先講話玩RC嘅人老餅,圈子細。有返咁大個人,反中反上腦,但為什麼又在推大陸遙控器、大陸車呢? 重 ...

c兄有道理 , 夠中立 , like
sean2013 發表於 2019-10-4 10:40:26 | 顯示全部樓層
IBM 近排好少見你玩車
呢條題開出都靜左一排,敏感話題都終於互片了
黃藍永遠傾唔埋的,無謂談政治,玩下車好過
emax430 發表於 2019-10-4 12:36:30 來自手機 | 顯示全部樓層
滅了聲,無得傾啦。
AMAT 發表於 2019-11-10 04:04:49 | 顯示全部樓層
emax430 發表於 2019-10-4 12:36
滅了聲,無得傾啦。

滅聲?唔好咁講~

人地特登係YOUTUBE到開個ACCOUNT,做個VIDEO引述我係呢到講嘅嘢,仲要用個網名"迷你短裙仔"嚟貼埋去DISCUSS到,邊個滅得到佢聲呀?

仲要人地冇講過又屈人地支持"暴徒",咩叫支持"黑衣",講都冇講過。
咁樣屈人地法,佢夠晒言論自由啦~

archingching 發表於 2019-11-10 13:41:34 | 顯示全部樓層
整條youtube片出黎果個攪笑wor, 求BGM
AMAT 發表於 2019-11-10 13:47:21 | 顯示全部樓層
archingching 發表於 2019-11-10 13:41
整條youtube片出黎果個攪笑wor, 求BGM

咁我都好多謝佢"咁上心",為我呢個小人物去整條咁嘅片,仲要周圍宣傳。

人生在世,有人會因為憎我而咁放唔低,我相信佢呢世人應該都幾多人要記掛住,而唔記得應該多關心下身邊真正重要嘅人。
emax430 發表於 2019-11-10 13:47:39 來自手機 | 顯示全部樓層
禍從囗出,病從囗入。
emax430 發表於 2019-11-10 13:51:34 來自手機 | 顯示全部樓層
唔係版主講,都唔知有呢條片。你-講出來,就引來更多人關注。是禍是福?實在難料。
archingching 發表於 2019-11-10 13:54:09 | 顯示全部樓層

Amat你紅左啦!!
拿, 你以後出產品加返你個嘜頭, 買野條隊又好似渣哥同龍門冰室咁, 好多香港暴徙用錢懲罰你呀
AMAT 發表於 2019-11-10 14:59:11 來自手機 | 顯示全部樓層
emax430 發表於 2019-11-10 13:51
唔係版主講,都唔知有呢條片。你-講出來,就引來更多人關注。是禍是福?實在難料。 ...

坦白講,行得正企得正,驚乜。
AMAT 發表於 2019-11-10 15:02:09 來自手機 | 顯示全部樓層
archingching 發表於 2019-11-10 13:54
Amat你紅左啦!!
拿, 你以後出產品加返你個嘜頭, 買野條隊又好似渣哥同龍門冰室咁, 好多香港暴徙用錢懲罰你 ...

千祈唔好咁講,佢果個post衰啲講係冇人理。
個video更係冇乜流量。

我更加唔會咩叫人搵咩錢懲罰乜乜春春,更唔會話我地係藍定黃店。冇乜義意。