RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: fd123
打印 上一主題 下一主題
收起左側

DONE:AD-RC02 LED Lighting System #1

jr-rc1988 發表於 2015-12-18 23:32:53 | 只看該作者
fd123 發表於 2015-12-18 21:49
update下先,底板加左個外殻同埋更新個size

想要一套,幾錢?幾時有?
 樓主| fd123 發表於 2015-12-31 11:10:11 | 只看該作者
jr-rc1988 發表於 2015-12-18 23:32
想要一套,幾錢?幾時有?

冇問題啊,多謝支持。月中有貨,兩張紅色紙可以搞掂
 樓主| fd123 發表於 2016-1-14 00:33:27 | 只看該作者

再次多謝大家支持先!!差唔多埋尾啦!說明書會盡快post出黎,做埋final testing會拍片影相!好快,等多一陣
想了解多d可以pm隨時聯絡啊~

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

樓主| fd123 發表於 2016-1-19 23:45:34 | 只看該作者

說明書就搞掂鳥! 睇住先,片同相會再泥~多謝大家

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

樓主| fd123 發表於 2016-1-22 13:58:47 | 只看該作者
搞掂鳥,有興趣可pm問價~多謝
 樓主| fd123 發表於 2016-1-27 14:27:04 | 只看該作者
#1更新左著燈相,有興趣可以睇睇~
 樓主| fd123 發表於 2016-1-29 11:54:52 | 只看該作者
棍操操作片,槍控會再更新
https://www.youtube.com/watch?v=0KdrSVT_dzw
goodwind 發表於 2016-1-29 17:01:53 | 只看該作者
看來不錯啊 ....  後波聲都有,好吸引...  

多口一問, 有無考慮過 , 不停轉左或右時 誤觸開關呢? 會不會在剎車狀態下才能開關/切換模式 比較穩陣?
 樓主| fd123 發表於 2016-1-29 22:34:15 | 只看該作者
goodwind 發表於 2016-1-29 17:01
看來不錯啊 ....  後波聲都有,好吸引...  

多口一問, 有無考慮過 , 不停轉左或右時 誤觸開關呢? 會不會 ...

如果油門系中位(前進/倒車),不停轉左轉右系不容易進入燈組開關功能,已經系軟件上做左D time window 限制,所以要beep beep 兩聲先開著/關閉燈組,
所以唔洗系剎車狀態下去開關轉換。有興趣可以上黎睇睇同討論下~

樓主| fd123 發表於 2016-1-29 23:08:20 | 只看該作者
另外我地收到一位師兄的意見:
手動開/關轉向燈(仿真車打燈)

假設:架車向前行緊,準備1米後轉左,只要轉向左邊小幅度搖一下,桿馬上回中(左轉向燈ON)車行緊直線,轉完灣,架車行番直線,要轉向左邊小幅度搖一下,桿馬上回中(左轉向燈OFF)。基本上不影響直線行車,相信整個轉向機構的虛位己經超愈拉桿去ON/OFF的移動位置。

如果你揸開1:1會更易明白,先打燈,跟住轉灣,轉完再熄燈,即系打左燈可以轉右灣同行直線。

轉向燈會有自動/手動2種模式。會拍片展示功能,到時已購買AD-RC02而又需要此功能的師兄,可以隨時回來upgrard 軟件,唔該帶單

有咩意見真系開心share出黎,同埋將意見去歸類,慢爬為一個界別,像真車一個界別,如果大家覺得有需要既,就直接為果個車種再開套件~
想買兩套 ADRC-02,請問幾錢?
謝謝~
 樓主| fd123 發表於 2016-6-9 16:29:46 | 只看該作者
泉 發表於 2016-6-9 08:53
想買兩套 ADRC-02,請問幾錢?
謝謝~

多謝支持先,check pm pls
sam529 發表於 2016-6-16 15:42:31 | 只看該作者
Hi fd ching,

閃燈2個插個次序會upgrade去 All On > 左右閃>同閃> All Off, 唔玩閃燈可以當長著用

If this already update in your latest version?

Thanks!
sam
 樓主| fd123 發表於 2016-6-23 12:01:30 | 只看該作者
sam529 發表於 2016-6-16 15:42
Hi fd ching,

閃燈2個插個次序會upgrade去 All On > 左右閃>同閃> All Off, 唔玩閃燈可以當長著用

Hi Sam,
yup, this function already upgraded. Bring your RC02 to our office for the final upgrade. Supplementary function all included.

fatbill27 發表於 2016-8-27 03:24:09 | 只看該作者
Hi Sam, 想問幾錢一套, 謝謝
MichaelW 發表於 2016-8-27 10:21:50 來自手機 | 只看該作者
Hi Sam pls phone to me
MichaelW 發表於 2016-8-27 10:22:49 來自手機 | 只看該作者
Fd123, pls check pm
 樓主| fd123 發表於 2016-8-28 22:39:09 | 只看該作者
fatbill27 發表於 2016-8-27 03:24
Hi Sam, 想問幾錢一套, 謝謝

Hi師兄,我pm個價錢同交收方法俾你啊,多謝支持
 樓主| fd123 發表於 2016-8-28 22:39:40 | 只看該作者

got it!
 樓主| fd123 發表於 2016-8-28 22:44:33 | 只看該作者
如果有第3ch可以參考下哩位師兄玩法
https://www.youtube.com/watch?v=Y2B-NJgUZiA